Barion Pixel
Home / Hogyan működik / Az adatfeldolgozó igénybevételéről szóló tájékoztatás
Az adatfeldolgozó igénybevételéről szóló tájékoztatási kötelezettség az eszerzodes.hu felhasználóinak
Akik az eszerzodes.hu szolgáltatását igénybe veszik, mint felhasználók, azok a GDPR Rendelet hatálya alá tartozó vállalkozások, ezért rájuk nézve ajánlott az adattfeldolgozói tevekénységről tájékozódniuk. Szükséges az általuk végzett adatkezelésről tájékoztatást adni a személyes adatok kezelésével kapcsolatban az érintettek részére.
Ez röviden annyit takar, hogy az eszerződés.hu felhasználóinak, kötelezettségük van a partnereiket tájékoztatni, hogy a szerződéskötés során személyes adatokat is tartalmaz a szerződés, tehát a szerződéskötés adatkezelési tevékenységet von maga után. Ilyen esetekben amikor a felhasználók az eszerződés.hu szolgáltatását veszik igénybe, az eszerzdés.hu adatfeldolgozónak fok minősülni. (További információ: Adatkezelési tájékoztató)
Az adatfeldolgozói tevékenységhez nem szükséges az érintettek előzetes beleegyezése, viszont a tájékoztatásuk fontos. Az adatkezelőknek, ami ebben az esetben az eszerződés.hu felhasználója, biztosítania kell, hogy a partnereik a személyes adataikat nyomon tudják követni, hogy a jogaikat érvényesíteni tudják. Ezért fontos az, hogy adatkezelés megkezdése előtt ne csak azt jelezzék az eszerződés.hu felhasználói, hogy adatfeldolgozót vesznek igénybe, hanem azt is szükséges megjelölni az adatkezelési tájékoztatóban, hogy ki az adatfeldolgozó.
Ezt a legegyszerűbben a felhasználóink úgy tudják megtenni, hogy saját adatvédelmi tájékoztatójukban pontosan megjelölik az Eszerződés.hu cégnevét és elérhetőségét és azt, hogy adatfeldolgozói tevékenységet végez.

Adatfeldolgozó szolgáltató neve Wiredsign Zrt.(Elektronikus szerződéskötés és azzal összefüggő adatkezelés)
A szolgáltató neve: Wiredsign Zrt.
Telefonszám: +36 20 886 13 09 / +36 20 770 55 98
Adószám: 29277261-2-12
Közösségi adószám: HU29277261
Cégjegyzékszám: 1210001683
E-mail címe: [email protected]
Weboldal: www.eszerzodes.hu
Székhely: 2643 Diósjenő, Dózsa György út 28./b
Adatkezelési tájékoztatója: https://www.eszerzodes.hu/adatkezelesi-tajekoztato
Fontos számunkra az, hogy minden jogszabályi kötelezettségnek megfeleljen maga az eszerzodes.hu szolgáltatása, továbbá az is, hogy partnereink és felhasználóink számára is biztonságos gyors egyszerű és jogszerűek legyenek a kialakított folyamatok.